2013. december 27., péntek

Rózsa csíkos szappan


Nagyon finom kis szappanka, de álmomban szebb volt. Sajnos túl hamar eljutott a szalagfázisig majd a pudingosodásig szappankészítés során, ezért a csíkozás nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna.
De egyébként minden rendben a tulajdonságaival.

A napraforgó olaj magas vitamin (E, B, C) és ásványi anyag (szelén, vas, cink, foszfor) tartalmú hidegen sajtolt napraforgó olaj kiváló hidratáló, segít megőrizni a bőr nedvesség tartalmát, megakadályozza a bőr kiszáradását. Magas E-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, így a szabadgyökök elleni védelemben kiemelkedő hatással bír.

Repceolaj: fokozza a bőr káros környezeti hatásokkal és oxidatív stresszel szemben tanúsított ellenállását. Gazdag esszenciális ,- és alfa-linolénsav tartalma magas. Fokozza a bőr nedvességmegtartó képességét.

Kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat.

Oliva olaj: hidratál, sejtépítő, bőrfeszesítő-, fiatalító- megújító hatású, lágyítja és fiatalítja a bőrt.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

A szőlőmag olaj magas telítetlen zsírsavakban, gazdag E- vitaminban, és különösen nagy arányban tartalmazza a procyanidin nevű bioflavont, amely gátolja a szabad gyökök kialakulását a szervezetben. Tulajdonságai: erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, serkenti a kollagén termelést, lassítja az öregedési folyamatokat, a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja. megelőzi korai öregedését, képes a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására fényérzékeny.

A ricinusolaj magas olajsav tartalma miatt gyulladás gátló, bőrnedvesítő hatású. Serkenti a kollagén termelődését. Kisebb sebek, akne és napégés ellen is hatásos.


Pálmarózsa illóolaj: lazít és nyugtat, kiegyensúlyoz, csillapítja a görcsöket, a fejfájást. Fertőtlenít. Csökkenti a magas vérnyomást. Masszázsolajba téve alkalmas izomfeszültség csillapítására.

Jázminolaj hatásai: fertőtlenítő, görcsoldó, fájdalomcsillapító, afrodiziákum. Bedörzsölve jó sokféle bőrbetegségre, borogatással fájdalomcsillapítónak. Depresszió esetén aromalámpában párologtassuk.

Piros paprika a színezéshez.



Ugrás a Főoldalra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése