2013. szeptember 20., péntek

Sószappan másképp

Sószappan
Azokon az oldalakon, amelyeknek nagy tisztelője és követője vagyok, találtam másik sószappan receptet is.
Az én véleményem szerint ez a sószappan kizárólag zsíros bőrűeknek való, mivel a kókuszvaj olyan nagy arányban van benne, amely a normál és száraz bőrűeknek már nem megfelelő.


Kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat.

Oliva olaj: hidratál, sejtépítő, bőrfeszesítő-, fiatalító- megújító hatású, lágyítja és fiatalítja a bőrt

A ricinusolaj magas olajsav tartalma miatt gyulladás gátló, bőrnedvesítő hatású. Serkenti a kollagén termelődését. Kisebb sebek, akne és napégés ellen is hatásos.

A szőlőmag olaj magas telítetlen zsírsavakban, gazdag E- vitaminban, és különösen nagy arányban tartalmazza a procyanidin nevű bioflavont, amely gátolja a szabad gyökök kialakulását a szervezetben. Tulajdonságai: erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, serkenti a kollagén termelést, lassítja az öregedési folyamatokat, a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja. megelőzi korai öregedését, képes a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására fényérzékeny.

Citrom illóolaj hatásai: szíverősítő és vérnyomáscsökkentő, érfal erősítő, antibakteriális, antivirális, lázcsillapító, immunerősítő, felfrissíti az öreg bőrt, vérzéscsillapító ekcémák, bőrproblémák kezelésére, nyirokkeringést javító. Nyugtató egyben erősítő hatású. Migrén és reuma esetén bedörzsölő szerként alkalmazhatjuk.
Ellenjavallat: növeli a fényérzékenységet, közvetlenül napozás vagy szolárium előtt és után 6-8 óráig nem ajánlott használni.

Eukaliptusz illóolaj – vérnyomáscsökkentő, nehezen gyógyuló sebek lemosására (hígítva!), fokozza a vérkeringést: ízületi- és izomfájdalmakra, reuma enyhítésére, segíti a herpesz, bárányhimlő, övsömör, égési sérülések gyógyulását, rovarcsípésekre, láb-, kéz-, körömgombásodásra, szabályozza a bőr zsíranyagcseréjét. Hatásos idegi és fizikai kimerültségben. Köszvény és reuma esetén ugyancsak használható.
Ellenjavallat: Várandósság alatt és csecsemőknél, gyermekeknek 5 éves kor alatt nem szabad használni! Tüdőasztmásoknak és krónikus hörgőpanaszoknál, görcsös légzési problémáknál is ellenjavallt.
Az érzékeny bőrt izgathatja.
Sószappan
Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése