2013. október 5., szombat

Narancsos szappan

Az oliva olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Tulajdonságai: bőrpuhító olaj, táplálja a bőrt nyugtató hatású, jó az irritált bőrre, érzékeny bőrűeknek kiváló.

A shea vaj magas koncentrációban tartalmaz A, E, F vitamint, továbbá növényi antioxidánsokat. Segítenek a káros szabadgyökök eltávolításában, növelik a bőr mikrokeringését, fokozva a bőr vérellátását. A vaj értékes tulajdonságait régóta alkalmazzák különböző bőrbetegségek (pl. allergia, psoriasis, ekcéma), bőrirritáció és bőrsérülés esetén (pl. napégés, karcolás, heg, stria). Tulajdonságai: sebgyógyulást serkentő, véd a káros UV sugárzástól, hosszasan megtartja a barnaságot, nyugtatja az irritált bőrt, gyulladáscsökkentő, mélyen hidratál, táplál, bőrregeneráló, a szövetek rugalmasságát helyreállítja.

Kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat.

A kakaóvaj a legjobb nedvesítő. Évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Magas E vitamin tartalma van. A kakaóvaj gyakran alkalmazott ekcéma és dermatitis kezelésére. Védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása), a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, más hatóanyagok mélyebbre szívódnak be a segítségével.

Várandós nők régóta használják a kakaóvajat a terhességi csíkok megakadályozására, és a kellemes illatú anyag számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

A napraforgó olaj magas vitamin (E, B, C) és ásványi anyag (szelén, vas, cink, foszfor) tartalmú hidegen sajtolt napraforgó olaj kiváló hidratáló, segít megőrizni a bőr nedvesség tartalmát, megakadályozza a bőr kiszáradását. Magas E-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, így a szabadgyökök elleni védelemben kiemelkedő hatással bír.

Narancs illóolaj – emésztési zavarnál előnyös. Javítja az étvágyat és az emésztést, fokozza az epe kiválasztását. Csökkenti a vérnyomást, erősíti a szív működését. Kiegyensúlyozó hatású. Megnyugtatja a száraz, gyógyítja a repedezett, erősen igénybe vett bőrt. Derűssé és megértővé tesz. Antibakteriális, bőrtápláló, nyugtatóhatása miatt érzékeny bőrűeknek ajánlott.

Mák darálatlan formában a radírozó hatáshoz.
Piros paprika a színezéshez.
Zabliszt az értékes vitaminok mellett finoman radírozza a bőrt, eltávolítva az elhalt hámsejteket. Kíméletes radírozó hatáshoz, nem sérti fel a bőrt.
Ugrás a Főoldalra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése