2013. augusztus 11., vasárnap

Bodzás radírozós szappan

Május - június hónapban készítettem egy pici adag bodza virág macerátumot. Idő hiányában akkor betettem a hűtőbe. Most eljött az idő, hogy elkészítsem és megpróbáljak az eddiginél citromosabb bodzás szappant készíteni. A radírozás kedvéért tettem ebbe is mákot.
Az extra ápolást a ricinius olaj és a shea vaj adja.

Napraforgóolaj: könnyen felszívódó, minden bőrtípusra alkalmazható olaj. Magas E-vitamin-tartalma révén különösen előnyös a száraz bőrűek számára. A napraforgóolaj puhává, bársonyossá teszi a bőrt és segít a vizenyők kialakulásának megakadályozásában.


Repceolaj: fokozza a bőr káros környezeti hatásokkal és oxidatív stresszel szemben tanúsított ellenállását. Gazdag esszenciális ,- és alfa-linolénsav tartalma magas. Fokozza a bőr nedvességmegtartó képességét.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

Kókuszvaj : gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti a bőrt, biztosítja a habzást és keményíti a szappant.

Sheavaj: összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma nagyon jó bőrápolóvá teszi, ekcémás bőr tüneteit csökkenti. Szappanokban kemény állagot biztosít és gyorsan felszívódik, hosszantartó hidratáló hatású.

Ricinusolaj: Alkalmas ízületi gyulladás ellen,illetve bőrpuhítóként is kiváló (belsőleg hashajtóként is szokták alkalmazni.) Megszünteti a bőr szárazságát, szabályozza a faggyúmirigy-működést. Hidratálja a bőrt, jó habzást ad a szappannak.

Bodzás radírozós szappan
Jázminolaj hatásai: fertőtlenítő, görcsoldó, fájdalomcsillapító, afrodiziákum. Bedörzsölve jó sokféle bőrbetegségre, borogatással fájdalomcsillapítónak. Depresszió esetén aromalámpában párologtassuk.

A bodzavirág kisimítja a ráncokat, lágyítja a bőrt, megnyugtatja a leégett bőrt.

Mák darálatlan formában a radírozó hatáshoz.

Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése