2013. november 2., szombat

Shea vajas szappan

A shea vajas szappan számomra a krémes kényeztetés és ápolás netovábbja.

Ylang-ylang, jázmin és geránium illattal fenséges érzés a orrnak, és a magas shea vaj tartalomnak köszönhetően a testnek egyaránt.

Az ylang-ylang nyugtatja az idegrendszert, oldja az izomgörcsöket és lazítja a feszültséget. Kiegyensúlyozza a zsíranyagcserét. Bőrregeneráló hatású.
Előmozdítja a szeretet, a biztonság, a higgadt derű keletkezését érzésvilágunkban. Növeli az érzékiséget, és mély ellazultságot eredményez.

A jázmin segít az érett száraz bőr vízháztartásának helyreállításában. Selymessé teszi a bőrt, és tompítja a testszagot. Illata varászlatos, derűssé és magabiztossá tesz. Érzéki hatású.

A geránium jókedvre hangol és növeli az érzékiséget. Enyhíti a bőrbetegségeket, ekcémát és a pattanásokat. Száraz és zsíros bőrre is alkalmazzák

Az oliva olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Tulajdonságai: bőrpuhító olaj, táplálja a bőrt nyugtató hatású, jó az irritált bőrre, érzékeny bőrűeknek kiváló.

A shea vaj magas koncentrációban tartalmaz A, E, F vitamint, továbbá növényi antioxidánsokat. Segítenek a káros szabadgyökök eltávolításában, növelik a bőr mikrokeringését, fokozva a bőr vérellátását. A vaj értékes tulajdonságait régóta alkalmazzák különböző bőrbetegségek (pl. allergia, psoriasis, ekcéma), bőrirritáció és bőrsérülés esetén (pl. napégés, karcolás, heg, stria). Tulajdonságai: sebgyógyulást serkentő, véd a káros UV sugárzástól, hosszasan megtartja a barnaságot, nyugtatja az irritált bőrt, gyulladáscsökkentő, mélyen hidratál, táplál, bőrregeneráló, a szövetek rugalmasságát helyreállítja.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

Kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat.

A szőlőmag olaj magas telítetlen zsírsavakban, gazdag E- vitaminban, és különösen nagy arányban tartalmazza a procyanidin nevű bioflavont, amely gátolja a szabad gyökök kialakulását a szervezetben. Tulajdonságai: erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, serkenti a kollagén termelést, lassítja az öregedési folyamatokat, a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja. megelőzi korai öregedését, képes a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására fényérzékeny.

Repceolaj: Külsőleg nyugtató hatású a bőrre védi a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben, belsőleg gazdag E-vitaminban, így lassítja a bőr öregedését, ráncosodását, erősíti a bőr nedvességmegtartó képességét

Ylang-ylang illóolaj: magas vérnyomásos betegségben, álmatlanság, idegesség és impotencia esetén jól alkalmazható. Nyugtatja a légzést, csökkenti a pulzust. Zsíros arcbőrt és hajat ápolhatunk vele, mert kiegyensúlyozza a zsíranyagcserét. Jó még bélfertőzés és menstruációs zavarok, görcsök esetén.

Jázminolaj hatásai: fertőtlenítő, görcsoldó, fájdalomcsillapító, afrodiziákum. Bedörzsölve jó sokféle bőrbetegségre, borogatással fájdalomcsillapítónak. Depresszió esetén aromalámpában párologtassuk.

Geránium: Száraz, vízhiányos bőrre ápolószerek alkotórészeként alkalmazzák. Jó még pattanásra, pörsenésre, ekcémára, bőrélősködők ellen bedörzsölő szerként. Sebekre és égésekre, lemosásra és borogatás formájában alkalmazható. Hangulatjavító. Csillapítja a vérzést, fájdalmat, fertőtlenít, serkenti a mellékvese működését.

Teafa illóolaj pattanásokra, pszoriázis kezelésére, bőrfertőzések esetén, ekcémára, rovarcsípés, viszketés esetén, égési, vágott sérülésekre, felhólyagzásra, napozás utáni leégésre, lábgombásodásra. Gombafertőzés esetén (Candida albicans is) esetén ugyancsak hasznos. Csíraölő hatású. Elősegíti a sebgyógyulást, izzaszt.

Ugrás a Főoldalra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése