2013. augusztus 25., vasárnap

Sószappan - illatos

Sószappan: érett és érlelődő
Sószappan szabályozza a bőr faggyútermelését, az elhalt felhámot gyengéden eltávolítja és selymes, üde, jól lélegző bőrt hagy maga után.

A sószappanban található tengeri só antibakteriális, gyulladáscsökkentő, és elindítja a bőr öngyógyító folyamatait. A zsíros, tisztátalan bőr és az aknék elleni védekezés csodaszere, feltölti a bőrt a nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. A szappanban lévő illóolajok sebösszehúzó, bőr zsíranyagcseréjét szabályozó,  élénkítő hatásúak.

A fotón kétféle színben látható a sószappan. A világosabb az első készítésből való és illatmentes. A másik az érést most kezdi csak el. A színkülönbség jól mutatja az érés előtti és utáni állapotot, ugyanis az illóolaj kivételével a kettő között nincs az összetételekben különbség.

Az avokádó olaj természetes fényvédő. Gazdag E-, A-, D-vitaminokban, telítetlen zsírsavakban és lecitinben, melyek mindegyike kiváló hatással van a bőrre, és mivel ezek természetes formájukban vannak jelen, a bőr jobban tudja őket hasznosítani, mint szintetikus társaikét.

Olíva olaj: hidratál, sejtépítő, bőrfeszesítő-, fiatalító- megújító hatású, lágyítja és fiatalítja a bőrt

Kókuszvaj : gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti a bőrt, biztosítja a habzást és keményíti a szappant.

Fahéj illóolaj: mindenfajta emésztési nehézség esetén jó, ajánlott meghűléses megbetegedésekre, légúti fertőzésekre, torokgyulladásnál. Megszünteti a végtagfájdalmakat, az izommerevséget. Jótékony hatású szívidegességnél, szívritmus zavarnál. Javítja a vérellátást, összehúzó hatású. Elűzi a gondokat, javítja a közérzetet, kellemes gondolatokat ébreszt. Bedörzsölve segít megszabadulni a bőr élősködőitől, jó még rovarcsípésnél. Reumás panaszokat csillapíthatunk olyan masszázsolajjal, amely fahéjolajat is tartalmaz.

Eukaliptusz illóolaj: vérnyomáscsökkentő, nehezen gyógyuló sebek lemosására (hígítva!), fokozza a vérkeringést: ízületi- és izomfájdalmakra, reuma enyhítésére, segíti a herpesz, bárányhimlő, övsömör, égési sérülések gyógyulását, rovarcsípésekre, láb-, kéz-, körömgombásodásra, szabályozza a bőr zsíranyagcseréjét. Hatásos idegi és fizikai kimerültségben. Köszvény és reuma esetén ugyancsak használható.
Ellenjavallat: Várandósság alatt és csecsemőknél, gyermekeknek 5 éves kor alatt nem szabad használni! Tüdőasztmásoknak és krónikus hörgőpanaszoknál, görcsös légzési problémáknál is ellenjavallt.
Az érzékeny bőrt izgathatja.
Sószappan

A tengeri só természetesen képződik, a tengerek, óceánok vízének lepárlásával. Gazdag ásványi anyagokban, pl. a vas, jód, kén és magnézium, melyek a bőr mélyebb pórusaiba is behatolnak és javítják a vérkeringést.

A száraz bőrnél a só lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Nem tömíti el, továbbra is lélegzik. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődését

Eltávolítja a felső elhalt, száraz réteget a bőr felszínéről. Ennek köszönhetően a pórusok is jobban tudnak lélegezni, a bőr újra tiszta és felfrissült lesz.

A sószemcsék finoman tisztítják a bőrt, az értékes növényi összetevőkkel párosulva egy lépésben ápolják is azt. Érdemes hetente többször is a sószappannal alaposabban megtisztítani a bőrt.
Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése