2013. szeptember 29., vasárnap

Menta citromfű szappan

Menta citromfű szappan
Oliva olaj: hidratál, sejtépítő, bőrfeszesítő-, fiatalító- megújító hatású, lágyítja és fiatalítja a bőrt

A szőlőmag olaj magas telítetlen zsírsavakban, gazdag E- vitaminban, és különösen nagy arányban tartalmazza a procyanidin nevű bioflavont, amely gátolja a szabad gyökök kialakulását a szervezetben. Tulajdonságai: erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, serkenti a kollagén termelést, lassítja az öregedési folyamatokat, a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja. megelőzi korai öregedését, képes a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására fényérzékeny.

Kókuszvaj : gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti a bőrt, biztosítja a habzást és keményíti a szappant.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

A borsosmentaolaj fertőtlenítő, viszketést csillapító, bőrtisztító hatású A borsosmentaolaj hűsítő, helyi érzéstelenítő hatását mozgásszervi bántalmak és sportsérülések kezelésénél hasznosítják, részben masszázs- és fürdőolajok, részben terápiás céllal ajánlott készítmények (gélek, krémek, kenőcsök, tapaszok) alkotórészeként. Hasonló célra használják az olaj fő alkotórészét, a mentolt is.
Az olaj hűsítő, értágító és fájdalomcsillapító hatását a migrén kezelésében szintén hasznosítják különböző koncentrációjú bedörzsölőszerek alkotórészeként, önmagában vagy más illóolajokkal társítva.
Mindezek mellett különböző bőrápoló készítmények (pl. viszketést csillapító szerek) alkotórészeként, ill. rovarcsípések következtében kialakuló gyulladások kezelésére alkalmas.

Citrom illóolaj hatásai: szíverősítő és vérnyomáscsökkentő, érfal erősítő, antibakteriális, antivirális,
Menta citromfű szappan
lázcsillapító, immunerősítő, felfrissíti az öreg bőrt, vérzéscsillapító ekcémák, bőrproblémák kezelésére, nyirokkeringést javító. Nyugtató egyben erősítő hatású. Migrén és reuma esetén bedörzsölő szerként alkalmazhatjuk.

Ellenjavallat: növeli a fényérzékenységet, közvetlenül napozás vagy szolárium előtt és után 6-8 óráig nem ajánlott használni.

Citromfű: nyugtató, megszünteti az ideges eredetű fejfájást. Oldja a gyomor és bélgörcsöket. Drogjának a középkor svájci vegyészorvosa, Paracelsus asszonyifjító hatást tulajdonított.

Kakaópor és kávé a színezéshez.

Ugrás a Főoldalra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése