2013. július 18., csütörtök

Vadgesztenyés szappan

Vadgesztenyés szappan
A vadgesztenye levélből és termésből előállított termékek az értágulatok okozta ödémás duzzanatok, trombózis, lábszárfekély kezelésére alkalmazhatók, keringésfokozó hatású. Ezzel a  szappannal Anyukámnak szeretnék kedvezni, hogy a beteg lábára tudja használni.

Ránézésre is gesztenyés, már csak a tejszínhab hiányzik (csorog a nyálam).
Érdekes, hogy a kicsi levélkéknek más a színük, mivel eltérő a tömegük és a hőmérsékletük az öntést követően a tömbös formához képest, más kémiai reakciónak vannak kitéve.

Ezeket raktam bele: Oliva olaj, napraforgó olaj, kókuszvaj, shea vaj, ricinus olaj. E-vitamin. Zabliszt, levendula és citrom illóolaj, vadgesztenye főzet. Nem tartalmaz mesterséges szín-, és állati anyagot.


Olíva olaj: hidratál, sejtépítő, bőrfeszesítő-, fiatalító- megújító hatású, lágyítja és fiatalítja a bőrt 

Napraforgóolaj: könnyen felszívódó, minden bőrtípusra alkalmazható olaj. Magas E-vitamin-tartalma révén különösen előnyös a száraz bőrűek számára. A napraforgóolaj puhává, bársonyossá teszi a bőrt és segít a vizenyők kialakulásának megakadályozásában.

Kókuszvaj : gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti a bőrt, biztosítja a habzást és keményíti a szappant.

Sheavaj: összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma nagyon jó bőrápolóvá teszi, ekcémás bőr tüneteit csökkenti. Szappanokban kemény állagot biztosít és gyorsan felszívódik, hosszantartó hidratáló hatású.

Ricinusolaj: Alkalmas ízületi gyulladás ellen,illetve bőrpuhítóként is kiváló (belsőleg hashajtóként is szokták alkalmazni.) Megszünteti a bőr szárazságát, szabályozza a faggyúmirigy-működést. Hidratálja a bőrt, jó habzást ad a szappannak. 

Levendula illóolaj - A levendulaolaj a teafa mellett az egyetlen illóolaj, amely óvatosan, mértékkel közvetlenül a bőrre is kenhető. Kisbabáknál, gyerekeknél is biztonságosan használható. Hatásai: vérnyomáscsökkentő, migrénes fejgörcsök ellen, álmatlanság ellen, menstruációs zavarok ellen, bármilyen seb kezelésére, rovarcsípések ellen, ill. a gyulladás és viszketés csökkentésére. Nyugtató, belső feszültségek oldására, elalvási zavaroknál, migrén, fejfájásnál bedörzsölőként a homlokra és a halántékra, enyhíti az izomfájdalmakat, izomgörcsöket, fertőtlenítő hatású: fertőző betegségeknél, hámosító: gyulladt, gennyes, fekélyes, elfertőződött sebek kezelésére, égési sérülések, vágások gyógyítására, pattanásokra, lábgombásodásnál, erősíti az idegrendszert, lecsillapítja az elmét, visszaállítva ezzel a lelki egyensúlyt.

Citrom illóolaj hatásai: vérnyomáscsökkentő, érfal erősítő, antibakteriális, antivirális, lázcsillapító, immunerősítő, felfrissíti az öreg bőrt, vérzéscsillapító ekcémák, bőrproblémák kezelésére, nyirokkeringést javító.

Ellenjavallat: növeli a fényérzékenységet, közvetlenül napozás vagy szolárium előtt és után 6-8 óráig nem ajánlott használni.

Az E-vitaminnak kozmetikumokban történő alkalmazása esetében antioxidáns, gyulladáscsökkentő és sejtmegújító hatása van.

A vadgesztenye levélből és termésből előállított termékek az értágulatok okozta ödémás duzzanatok, trombózis, lábszárfekély kezelésére alkalmazhatók, keringésfokozó hatású. 

A vadgesztenye termést aranyér, végbélrepedés, reumatikus fájdalom esetén is felhasználják.
Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése