2014. március 30., vasárnap

Kubebás szappan

A kubeba illóolajos szappant citromfű illóolajjal egészítettem ki. Az erősítő, élénkítő hatást fokoztam a mák radírozó hatásával, így a szappannal gyengéd masszírozást végezhetünk egész testünkön. A mákszemek végigmorzsolják a felhámot és felébred a bőr.

Bőrtisztító, bőrnyugtató szappan.

A formából frissen kivett szappan különleges sárgás zöldes színe a körömvirág macerátumnak köszönhető, ez a szín az érés folyamán még változni fog. A macerátum a körömvirág gyökér nélküli, teljes növényéből készült olajos áztatással, ezért nem a szokványos sárga színű. A sziromról általánosan elterjedt, hogy gyógyhatású, de valójában az egész növény gyógynövény.
Körömvirág macerátum


A napraforgó olaj magas vitamin (E, B, C) és ásványi anyag (szelén, vas, cink, foszfor) tartalmú hidegen sajtolt napraforgó olaj kiváló hidratáló, segít megőrizni a bőr nedvesség tartalmát, megakadályozza a bőr kiszáradását. Magas E-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, így a szabadgyökök elleni védelemben kiemelkedő hatással bír.

Repceolaj: fokozza a bőr káros környezeti hatásokkal és oxidatív stresszel szemben tanúsított ellenállását. Gazdag esszenciális ,- és alfa-linolénsav tartalma magas. Fokozza a bőr nedvességmegtartó képességét.

Kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

A szőlőmag olaj magas telítetlen zsírsavakban, gazdag E- vitaminban, és különösen nagy arányban tartalmazza a procyanidin nevű bioflavont, amely gátolja a szabad gyökök kialakulását a szervezetben. Tulajdonságai: erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, serkenti a kollagén termelést, lassítja az öregedési folyamatokat, a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja. megelőzi korai öregedését, képes a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására fényérzékeny.

A ricinusolaj magas olajsav tartalma miatt gyulladás gátló, bőrnedvesítő hatású. Serkenti a kollagén termelődését. Kisebb sebek, akne és napégés ellen is hatásos.

Kubeba olaj - A termésből kinyert olaj jó idegrendszeri tonizálószer, bőrtisztító, bőrnyugtató, fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. A Kubeba termések illóolaja jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmas.

A körömvirág az egyik leghasznosabb és sokoldalúbb gyógynövényünk. A bőrbetegségek gyógyítója, a szépségápolás nélkülözhetetlen alapanyaga, gyulladásgátló, antibiotikus, immunstimuláns, epehajtó, sejtvédő; gyomor-, nyombélfekély gyógyítására használható, rosszul gyógyuló sebek, visszeres betegségek, bőrelváltozások felületi kezelésére, olajos kivonatának hámosító és bőrképző hatása van.

Citromfű: nyugtató, megszünteti az ideges eredetű fejfájást. Oldja a gyomor és bélgörcsöket. Drogjának a középkor svájci vegyészorvosa, Paracelsus asszonyifjító hatást tulajdonított.
Szíverősítő és vérnyomáscsökkentő, nyugtató, egyben erősítő hatású.
Segíti a máj- és epeműködést, megszünteti a felfúvódást, oldja a görcsöket.
Izzaszt, és baktériumellenes hatású.
Migrén és reuma esetén bedörzsölő szerként alkalmazhatjuk. Rovarcsípésekre és más bőrproblémákra kenhető.

Mák darálatlan formában a radírozó hatáshoz.


Ugrás a Főoldalra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése