2013. július 13., szombat

Aloe verás szappan

Aloe verás szappan - érés előtt
Nem lehet elmenni mellette, hogy az aloe vera gél fantasztikusan gyógyítja a bőr sérüléseit, segít eltávolítani az elhalt sejteket és serkenti az új sejtek termelését. Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő hatású és erősíti a bőr természetes védekező funkcióit.
      Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha Anyukám kipróbálja ezt a szappant, akkor mit fog hozzá szólni, hogyan hat majd a lábán lévő beteg részekre.

A következőket kavartam össze: Oliva olaj, kókuszvaj, ricinus olaj, szőlőmag olaj, shea vaj, kakaóvaj. E-vitamin, friss aloe vera gél. Zabliszt, levendula illóolaj, színezéshez csalánpor.

Olívaolaj: hidratál, sejtépítő, bőrfeszesítő-, fiatalító- megújító hatású, lágyítja és fiatalítja a bőrt 

Kókuszvaj : gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti a bőrt, biztosítja a habzást és keményíti a szappant.

Ricinusolaj: Alkalmas ízületi gyulladás ellen,illetve bőrpuhítóként is kiváló (belsőleg hashajtóként is szokták alkalmazni.) Megszünteti a bőr szárazságát, szabályozza a faggyúmirigy-működést. Hidratálja a bőrt, jó habzást ad a szappannak. 

Szőlőmagolaj: többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. Linolsav tartalma magas. Bőrbe gyorsan felszívódik.

Kakaóvaj: a sérült bőrt regenerálja, hidratálja. Keményíti a szappant, és lágyabbá teszi a bőrt.

Sheavaj: összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma nagyon jó bőrápolóvá teszi, ekcémás bőr tüneteit csökkenti. Szappanokban kemény állagot biztosít és gyorsan felszívódik, hosszantartó hidratáló hatású.

Levendula illóolaj - A levendulaolaj a teafa mellett az egyetlen illóolaj, amely óvatosan, mértékkel közvetlenül a bőrre is kenhető. Kisbabáknál, gyerekeknél is biztonságosan használható. Hatásai: vérnyomáscsökkentő, migrénes fejgörcsök ellen, álmatlanság ellen, menstruációs zavarok ellen, bármilyen seb kezelésére, rovarcsípések ellen, ill. a gyulladás és viszketés csökkentésére. Nyugtató, belső feszültségek oldására, elalvási zavaroknál, migrén, fejfájásnál bedörzsölőként a homlokra és a halántékra, enyhíti az izomfájdalmakat, izomgörcsöket, fertőtlenítő hatású: fertőző betegségeknél, hámosító: gyulladt, gennyes, fekélyes, elfertőződött sebek kezelésére, égési sérülések, vágások gyógyítására, pattanásokra, lábgombásodásnál, erősíti az idegrendszert, lecsillapítja az elmét, visszaállítva ezzel a lelki egyensúlyt.

Az E-vitaminnak kozmetikumokban történő alkalmazása esetében antioxidáns, gyulladáscsökkentő és sejtmegújító hatása van.

Az aloe vera gél fantasztikusan gyógyítja a bőr sérüléseit, segít eltávolítani az elhalt sejteket és serkenti az új sejtek termelését. Antiszeptikus, gyulladáscsökkentő hatású és erősíti a bőr természetes védekező funkcióit.

Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése