2013. június 16., vasárnap

Diólevél macerátumos szappan

Diólevél szappan
A dió leveléből készült macerátum száraz, problémás bőrre készült. Antibakteriális hatású. Gyulladások csökkentésére, a pattanások és kisebb fertőződéses gyulladások, gennyes kiütések ellen ugyancsak jó.
A dióleveles fürdő a fáradt lábakat pihenteti, a görcsöt oldja.

Belevalók: diólevél macerátumos repce és napraforgó olaj, pálma olaj, kókusz olaj, ricinus olaj, shea vaj. Zabkorpa a radírozáshoz. Nem tartalmaz mesterséges szín-, és állati anyagot.

Készítettem három féle minőségben a zöld dió leveléből: Sima diós, Diós shea vajas, Diós shea vajas radírozós. És megcsináltam a szárított dió levélből is, ami már nem zöld, inkább barnás színű.

Repceolaj: Külsőleg nyugtató hatású a bőrre védi a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben, belsőleg gazdag E-vitaminban, így lassítja a bőr öregedését, ráncosodását, erősíti a bőr nedvességmegtartó képességét 

Diólevél mac. szappan: Síma, shea vajas, shea vajas radírozós
A napraforgó olaj magas vitamin (E, B, C) és ásványi anyag (szelén, vas, cink, foszfor) tartalmú hidegen sajtolt napraforgó olaj kiváló hidratáló, segít megőrizni a bőr nedvesség tartalmát, megakadályozza a bőr kiszáradását. Magas E-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, így a szabadgyökök elleni védelemben kiemelkedő hatással bír. 

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint. 

Kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat. 

A ricinusolaj magas olajsav tartalma miatt gyulladás gátló, bőrnedvesítő hatású. Serkenti a kollagén termelődését. Kisebb sebek, akne és napégés ellen is hatásos. 

A shea vaj magas koncentrációban tartalmaz A, E, F vitamint, továbbá növényi antioxidánsokat. Segítenek a káros szabadgyökök eltávolításában, növelik a bőr mikrokeringését, fokozva a bőr vérellátását. A vaj értékes tulajdonságait régóta alkalmazzák különböző bőrbetegségek ( pl. allergia, psoriasis, ekcéma ), bőrirritáció és bőrsérülés esetén ( pl. napégés, karcolás, heg, stria ). Tulajdonságai: sebgyógyulást serkentő, véd a káros UV sugárzástól, hosszasan megtartja a barnaságot, nyugtatja az irritált bőrt, gyulladáscsökkentő, mélyen hidratál, táplál, bőrregeneráló, a szövetek rugalmasságát helyreállítja.

Diólevél: bőrkiütésekre, pikkelysömörre és a sömörre a diólevél főzetét használják, külsőleg. Bőrbetegségekben, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma esetén lemosásra, borogatására alkalmazzák, aranyér ellen pedig a növényből készített ülőfürdő javallott.

Zab őrlemény dara méretű a kíméletes radírozó hatáshoz, nem sérti fel a bőrt.
Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése